31.8.2020
Současnost

Po roce se můžete opět vydat po stopách architektů Honzíka a Havlíčka a projít si s průvodcem dům Radost v rámci festivalu otevřených budov Open House Praha. Letos jsme se do spolupráce s festivalem vrhli po hlavě, proto na Vás v Radosti čeká i spousta zajímavého doprovodného programu a od 1.9. Vám bude ve vstupní hale k dispozici infocentrum.

Jak ožívají prázdné domy?

Pozornost veřejnosti stále více přitahují objekty a místa, do kterých se po letech stagnace či uzavřenosti vrací postupně život. Někde to jsou skupinky nadšenců, kteří vynakládají svůj volný čas, síly a vlastní prostředky na vytvoření svébytné dramaturgie a oživení místa, jinde může být hybatelem dění komerční společnost, která se snaží propojit s místní komunitou.

Přijďte si poslechnout 2.9. od 18:30 do domu Radost debatu zástupců těchto CITY MAKERŮ, kteří nás seznámí se svými příběhy či plány do budoucna.
Více o akci na události na facebooku.

Lego dílna v Radosti



Ve vybraných budovách bude v průběhu festivalu připraven také program pro rodiny s dětmi. Vezměte proto své ratolesti s sebou a užijte si společně radost z tvoření.

V domě Radost pro Vás bude otevřena zdarmaLEGO dílna nejen pro děti po celý festivalový víkend od 10.00 do 18.00 hodin. Ze záplavy kostek (lego i duplo) si zde malí i velcí nadšenci mohou postavit dům svých snů.



Více informací o dětském programu a speciálních prohlídkách najdete na webu festivalu.

Klasická hudba jinde, než jste zvyklí.


Vážný zájem a Open House Praha letos spojují síly. Společně vytáhnou klasickou hudbu z koncertních sálů a přenesou ji na neobvyklá místa v Praze. Libé tóny flétny a harfy rozezní i Radost. Po poslední prohlídce v sobotu 5. 9. v 19:00 si můžete v Café Radost poslechnout Amelii Tokarskou a Sylvii Schellingerovou.

Kompletní informace a program najdete na webu festivalu https://www.openhousepraha.cz/


Související články

9.5.2023
Současnost

V květnu máme napilno! Na co se těšit a kdy k nám vyrazit?

2.11.2022
Současnost

 Kavárník Ondřej Kobza letos na střešní terasu domu RADOST umístil labutí šlapadlo, které Pražané běžně znají z Vltavy!

Sledujte nás
na sociálních sítích

Dostávejte nejdůležitější novinky e-mailem

Odebírat newsletter

Přihlášení k odběru novinek

Díky newsletteru budete vědět jako první mimo jiné o nových článcích na blogu a aktuálních nabídkách pronájmů.

Formulář se nepodařilo odeslat. Zkontrolujte prosím správnost údajů a nebo nás kontaktujte.